รายชื่อประเทศเรียงตามผลิตภัณฑ์มวลรวมในประเทศ (ราคาตลาด)

จากวิกิพีเดีย สารานุกรมเสรี

บทความนี้เป็นการจัดอันดับประเทศตามผลิตภัณฑ์มวลรวมในประเทศ (gross domestic product หรือ GDP) ซึ่งเป็นมูลค่าตลาดของสินค้า หรือบริการขั้นสุดท้ายที่ผลิตภายในประเทศในแต่ละปี โดยค่า GDP ที่ได้นำเสนอนี้ได้ประเมินโดยใช้สกุลเงินดอลลาร์สหรัฐ ณ อัตราแลกเปลี่ยนตามตลาด หรือที่รัฐบาลได้ประกาศไว้

อันดับของ กองทุนการเงินระหว่างประเทศ (2016)[1] อันดับของ ธนาคารโลก(2015)[2] อันดับของ สหประชาชาติ (2014)[3] อันดับของ CIA World Factbook (2003–2015)[4]
Rank Country GDP
(millions of US$)
 World[5] 73,993,835
1  สหรัฐอเมริกา 18,558,130
 สหภาพยุโรป[n 1][5] 16,477,211
2  จีน 11,383,030
3  ญี่ปุ่น 4,412,600
4  เยอรมนี 3,467,780
5  สหราชอาณาจักร 2,760,960
6  ฝรั่งเศส 2,464,790
7  อินเดีย 2,288,720
8  อิตาลี 1,848,690
9  บราซิล 1,534,780
10  แคนาดา 1,462,330
11  เกาหลีใต้ 1,321,200
12  สเปน 1,242,360
13  ออสเตรเลีย 1,200,780
14  รัสเซีย[n 2] 1,132,740
15  เม็กซิโก 1,082,430
16  อินโดนีเซีย 936,955
17  เนเธอร์แลนด์ 762,521
18  ตุรกี 751,186
19  สวิตเซอร์แลนด์ 651,770
20  ซาอุดีอาระเบีย 618,274
21  ไนจีเรีย 537,966
22  สวีเดน 512,748
23  สาธารณรัฐจีน (ไต้หวัน) 508,849
24  โปแลนด์ 473,501
25  เบลเยียม 465,248
26  อาร์เจนตินา 437,856
27  ไทย 409,724
28  อิหร่าน 386,120
29  ออสเตรีย 384,799
30  นอร์เวย์ 366,873
31  อียิปต์ 330,765[n 3]
32  UAE 325,135
 Hong Kong 322,429
33  Philippines 310,312
34  Malaysia 309,262
35  Israel 306,194
36  Denmark 301,784
37  Singapore 294,560
38  Pakistan 269,971[n 4]
39  South Africa 266,213
40  Ireland 254,596
41  Colombia 253,240
42  Chile 235,419
43  Finland 234,578
44  Bangladesh 226,257
45  Portugal 205,085
46  Vietnam 201,361
47  Greece 194,594
48  Venezuela 185,611
49  Czech Republic 185,269
50  Romania 181,944
51  Peru 178,643
52  Qatar 170,860
53  New Zealand 169,922
54  Algeria 165,974
55  Iraq 148,411
56  Hungary 117,729
57  Kazakhstan 116,151
58  Morocco 108,096
59  Kuwait 106,212
60  Puerto Rico 99,710
61  Ecuador 94,014
62  Sudan 93,729
63  Slovakia 89,797
64  Sri Lanka 84,807
65  Ukraine 83,550
66  Angola 81,497
67  Syria[n 5] 77,460
68  Myanmar 74,012
69  Dominican Republic 71,433
70  Guatemala 68,142
71  Ethiopia 67,435
72  Kenya 64,688
73  Uzbekistan 61,649
74  Luxembourg 60,176
75  Costa Rica 56,908
76  Panama 55,755
77  Uruguay 53,145
78  Lebanon 52,797
79  Oman 51,679
80  Croatia 49,928
81  Bulgaria 49,364
82  Tanzania 45,899
83  Belarus 45,887
84  Tunisia 43,989
85  Slovenia 43,791
 Macau, China 43,623
86  Lithuania 43,024
87  DRC 41,207
88  Jordan 39,795
89  Libya 39,315
90  Ghana 38,171
91  Serbia 37,381
92  Yemen 37,308
93  Turkmenistan 35,398
94  Azerbaijan 35,141
95  Côte d'Ivoire 34,668
96  Bolivia 33,983
97  Cameroon 30,296
98  Bahrain 30,079
99  Latvia 28,177
100  El Salvador 27,327
101  Paraguay 26,804
102  Uganda 24,995
103  Estonia 23,847
104  Trinidad and Tobago 23,816
105  Nepal 21,874
106  Honduras 20,632
107  Cyprus 19,795
108  Cambodia 19,476
109  Zambia 19,117
110  Iceland 18,633
111  Afghanistan 17,275
112  Bosnia and Herzegovina 16,324
113  Papua New Guinea 15,615
114  Zimbabwe 14,659
115  Senegal 14,572
116  Mali 14,198
117  Gabon 14,166
118  Jamaica 14,057
119  Georgia 13,942
120  Laos 13,359
121  Nicaragua 12,903
122  Botswana 12,701
123  Mozambique 12,505
124  Albania 12,269
125  Burkina Faso 11,872
126  Mauritius 11,865
127  Mongolia 11,652
128  Namibia 11,210
129  Armenia 10,774
130  Macedonia 10,424
131  Malta 10,355
132  Chad 10,096
133  Madagascar 9,524
134  Brunei 9,097
135  Benin 9,062
136  Bahamas 8,917
137  Rwanda 8,490
138 แม่แบบ:Country data Republic of Congo 8,364
139  Haiti 8,160
140  Equatorial Guinea 7,884
141  Niger 7,510
142  Guinea 6,569
143  Kosovo 6,471
144  Tajikistan 6,245
145  Moldova 6,084
146  Kyrgyzstan 6,030
147  Eritrea 5,352
148  Malawi 5,347
149  Fiji 4,964
150  Mauritania 4,541
151  Barbados 4,498
152  Togo 4,405
153  Suriname 4,336
154  Montenegro 4,182
155  Sierra Leone 4,095
156  Swaziland 3,391
157  Guyana 3,335
158  Maldives 3,282
159  South Sudan 3,074
160  Burundi 2,772
161  Bhutan 2,475
162  Liberia 2,106
163  Timor-Leste 2,100
164  Djibouti 1,903
165 แม่แบบ:Country data CAR 1,819
166  Belize 1,807
167  Lesotho 1,766
168 แม่แบบ:Country data Cabo Verde 1,625
169  San Marino 1,569
170  Seychelles 1,427
171 แม่แบบ:Country data St. Lucia 1,425
172  Antigua and Barbuda 1,332
173  Solomon Islands 1,202
174  Guinea-Bissau 1,136
175  Grenada 1,000
176 แม่แบบ:Country data St. Kitts and Nevis 945
177  The Gambia 886
178  Samoa 865
179  Vanuatu 799
180 แม่แบบ:Country data St. Vincent and the Grenadines 784
181  Comoros 609
182  Dominica 521
183  Tonga 414
184  São Tomé and Príncipe 349
185  Federated States of Micronesia 325
186  Palau 302
187  Marshall Islands 184
188  Kiribati 159
189  Tuvalu 32
Rank Country/region GDP (millions of US$)
 World 73,433,650
9999999  European Union[n 1][6] 18,460,646
1  United States 17,946,996
2  China[n 6] 10,866,444
3  Japan 4,123,258
4  Germany 3,355,772
5  United Kingdom 2,848,755
6  France[n 7] 2,421,682
7  India 2,073,543
8  Italy 1,814,763
9  Brazil 1,774,725
10  Canada 1,550,537
11  South Korea 1,377,873
12  Australia 1,339,539
13  Russia[n 2] 1,326,015
14  Spain 1,199,057
15  Mexico 1,144,331
16  Indonesia 861,934
17  Netherlands 752,547
18  Turkey 718,221
19  Switzerland 664,738
20  Saudi Arabia 646,002
21  Sweden 571,090
22  Nigeria 568,508
23  Poland 544,967
24  Argentina 537,660
25  Belgium 531,547
26  Norway 500,103
27  Austria 436,888
28  Iran 425,326
29  Thailand 404,824
30  United Arab Emirates 399,451
31  Venezuela 381,286
32  Colombia 377,740
33  South Africa 350,141
34  Denmark 342,362
35  Malaysia 338,104
36  Singapore 307,860
37  Israel 305,675
32  Egypt 330,799
9999999  Hong Kong 290,896
39  Philippines 284,777
40  Finland 272,217
41  Chile 258,062
42  Ireland 250,814
43  Pakistan 243,632
44  Greece 235,574
45  Portugal 230,117
46  Iraq 223,500
47  Kazakhstan 217,872
48  Algeria 213,518
49  Qatar 210,109
50  Czech Republic 205,270
51  Peru 202,596
52  New Zealand 199,970
53  Romania 199,044
54  Vietnam 186,205
55  Bangladesh 172,887
56  Kuwait 163,612
57  Angola 138,357
58  Hungary 138,347
59  Ukraine 131,805
60  Morocco[n 8] 110,009
9999999  Puerto Rico 103,135
61  Ecuador 100,917
62  Slovakia 100,249
63  Oman 81,797
64  Sri Lanka 78,824
65  Cuba 77,150
66  Belarus 76,139
67  Azerbaijan 75,198
68  Sudan 73,815
69  Luxembourg 64,874
70  Myanmar 64,330
71  Dominican Republic 64,138
72  Uzbekistan 62,644
73  Kenya 60,937
74  Guatemala 58,827
75  Uruguay 57,471
76  Croatia 57,113
77  Bulgaria 56,717
78  Ethiopia 55,612
9999999  Macau 55,502
79  Costa Rica 49,553
80  Slovenia 49,491
81  Tunisia 48,613
82  Lithuania 48,354
83  Tanzania[n 9] 48,057
84  Turkmenistan 47,932
85  Panama 46,213
86  Lebanon 45,731
87  Serbia 43,866
88  Libya 41,143
89  Ghana 38,617
90  Yemen 35,955
91  Jordan 35,827
92 แม่แบบ:Hs Côte d'Ivoire 34,254
93  Bahrain 33,851
94  Democratic Republic of the Congo 33,121
95  Bolivia 32,996
96  Cameroon 32,051
97  Latvia 31,287
98  Paraguay 30,881
99  Trinidad and Tobago 28,883
100  Zambia 27,066
101  Uganda 26,998
102  Estonia 26,485
103  El Salvador 25,164
104  Cyprus[n 10] 23,226
105  Afghanistan 20,038
106  Nepal 19,770
107  Honduras 19,385
108  Bosnia and Herzegovina 18,521
109  Gabon 18,180
110  Brunei 17,105
111  Iceland 17,036
112  Papua New Guinea 16,929
113  Cambodia 16,778
114  Georgia[n 11] 16,530
115  Mozambique 15,938
116  Botswana 15,813
117  Senegal 15,658
118  Equatorial Guinea 15,530
119  Zimbabwe 14,197
120  Republic of the Congo 14,177
121  Chad 13,922
122  Jamaica 13,891
123  South Sudan 13,282
124  Albania 13,212
125  Namibia 12,995
9999999  West Bank and Gaza 12,738
126  Mauritius 12,630
127  Burkina Faso 12,542
128  Mali 12,037
129  Mongolia 12,016
130  Laos 11,997
131  Nicaragua 11,806
132  Armenia 11,644
133  Macedonia 11,324
134  Madagascar 10,593
135  Malta 9,643
136  Benin 9,575
137  Tajikistan 9,242
138  Haiti 8,713
139  The Bahamas 8,511
140  Niger 8,169
141  Moldova[n 12] 7,962
142  Rwanda 7,890
143  Kyrgyzstan 7,404
144  Kosovo 7,387
145  Guinea 6,624
146  Somalia 5,707
9999999  Bermuda 5,574
147  Liechtenstein 5,488
148  Suriname 5,210
149  Mauritania 5,061
150  Sierra Leone 4,838
151  Montenegro 4,588
152  Fiji 4,532
153  Togo 4,518
154  Swaziland 4,413
155  Barbados 4,355
156  Malawi 4,258
157  Andorra 3,249
158  Guyana 3,097
159  Burundi 3,094
160  Maldives 3,062
9999999  Faroe Islands 2,613
9999999  Greenland 2,441
161  Lesotho 2,181
162  Liberia 2,013
163  Bhutan 1,959
164  Cape Verde 1,871
165  Central African Republic 1,723
166  Belize 1,699
167  Djibouti 1,589
168  Seychelles 1,423
169  Timor-Leste 1,417
170  Saint Lucia 1,404
171  Antigua and Barbuda 1,221
172  Solomon Islands 1,158
173  Guinea-Bissau 1,209
174  The Gambia 851
175  Grenada 884
176  Saint Kitts and Nevis 852
177  Vanuatu 815
178  Samoa 800
179  Saint Vincent and the Grenadines 729
180  Comoros 624
182  Dominica 524
183  Tonga 434
185 แม่แบบ:Hs São Tomé and Príncipe 337
184  Federated States of Micronesia 318
186  Palau 251
187  Marshall Islands 187
188  Kiribati 167
189  Tuvalu 38
Rank Country/region GDP (millions of US$)
 World[n 13] 77,507,491
1  United States 17,348,072
2  China 10,430,590
3  Japan 4,602,419
4  Germany 3,868,291
5  United Kingdom 2,988,893
6  France 2,829,192
7  Brazil 2,346,523
8  Italy 2,141,161
9  India 2,054,941
10  Russia 1,849,940
11  Canada 1,785,387
12  Australia 1,471,439
13  South Korea 1,410,383
14  Spain 1,381,342
15  Mexico 1,294,695
16  Indonesia 888,538
17  Netherlands 879,319
18  Turkey 798,414
19  Saudi Arabia 752,460
20  Switzerland 701,037
21  Sweden 571,090
22  Nigeria 568,499
23  Poland 544,959
24  Argentina 543,490
25  Belgium 531,547
26  Venezuela 509,968
27  Norway 500,519
28  Austria 436,888
29  Iran 425,326
30  Thailand 404,824
31  United Arab Emirates 399,451
32  Colombia 377,740
33  South Africa 349,819
34  Denmark 346,119
35  Malaysia 326,933
36  Singapore 307,872
37  Israel 305,673
38  Philippines 290,896
39  Egypt 282,242
9999999  Hong Kong 274,027
40  Finland 272,217
41  Chile 258,062
42  Pakistan 251,255
43  Ireland 250,814
44  Greece 235,574
45  Portugal 230,117
46  Iraq 225,422
47  Kazakhstan 216,036
48  Algeria 213,518
49  Qatar 211,817
50  Czech Republic 205,270
51  Peru 201,809
52  Romania 199,045
53  New Zealand 198,652
54  Vietnam 186,205
55  Bangladesh 173,062
56  Kuwait 163,637
57  Angola 146,676
58  Hungary 138,347
59  Ukraine 131,806
60  Morocco 110,009
9999999  Puerto Rico 103,676
61  Ecuador 100,917
62  Slovakia 100,249
63  Cuba 82,775
64  Sudan 81,894
65  Oman 81,797
66  Belarus 76,139
67  Azerbaijan 75,193
68  Sri Lanka 74,941
69  Myanmar 66,478
70  Luxembourg 64,874
71  Dominican Republic 63,969
72  Uzbekistan 63,030
73  Kenya 60,936
74  Guatemala 58,827
75  Uruguay 57,471
76  Croatia 57,137
77  Bulgaria 56,718
9999999  Macau 55,502
78  Ethiopia 53,638
79  Lebanon 49,631
80  Costa Rica 49,553
81  Slovenia 49,491
82  Panama 49,166
83  Lithuania 48,392
84  Tanzania 48,030
85  Turkmenistan 47,932
86  Tunisia 47,423
87  Serbia 43,866
88  Libya 41,319
89  Ghana 37,177
90  Yemen 37,131
91  Democratic Republic of the Congo 35,909
92  Jordan 35,827
93 แม่แบบ:Hs Côte d'Ivoire 34,254
94  Bahrain 33,850
95  Bolivia 32,996
96  Cameroon 32,051
97  Latvia 31,286
98  Paraguay 30,985
99  Trinidad and Tobago 28,069
100  Uganda 27,465
101  Zambia 26,963
102  Estonia 26,485
103  El Salvador 25,164
104  Cyprus 23,077
105  Afghanistan 21,122
106  Honduras 19,497
107  Nepal 19,489
108  Bosnia and Herzegovina 18,491
109  Gabon 17,412
110  North Korea 17,396
112  Brunei 17,104
113  Mozambique 17,081
114  Iceland 17,036
115  Cambodia 16,778
116  Equatorial Guinea 16,731
117  Papua New Guinea 16,576
118  Georgia 16,530
119  Botswana 15,813
120  Senegal 15,658
121  Zimbabwe 14,719
122  Congo, Republic of the 14,077
123  Jamaica 13,927
124  Namibia 13,429
125  Albania 13,413
126  Chad 12,791
9999999  Arab Palestinian areas 12,766
127  Burkina Faso 12,756
128  Mauritius 12,616
129  Mongolia 12,067
130  Mali 11,979
131  Nicaragua 11,806
132  Laos 11,749
133  Macedonia 11,319
134  South Sudan 11,007
135  Armenia 10,889
136  Madagascar 10,674
137  Malta 10,536
9999999  New Caledonia 10,234
138  Benin 9,575
139  Tajikistan 9,242
140  Haiti 8,599
141  The Bahamas 8,510
142  Niger 8,169
143  Moldova 7,944
144  Rwanda 7,903
145  Kyrgyzstan 7,404
146  Kosovo 7,387
147  Monaco 7,060
148  Guinea 6,579
149  Liechtenstein 5,855
150  Malawi 5,720
9999999  French Polynesia 5,623
9999999  Bermuda 5,601
151  Suriname 5,210
152  Mauritania 5,092
153  Timor-Leste 4,970
154  Sierra Leone 4,893
155  Montenegro 4,588
156  Togo 4,576
157  Fiji 4,532
158  Swaziland 4,482
159  Barbados 4,353
160  Eritrea 3,858
9999999  Cayman Islands 3,480
161  Andorra 3,278
9999999  Curaçao 3,159
162  Guyana 3,086
163  Maldives 3,032
164  Burundi 2,869
9999999  Aruba 2,664
9999999  Greenland 2,441
164  Liberia 2,122
165  Lesotho 2,081
166  Bhutan 1,965
167  Cape Verde 1,855
168  San Marino 1,845
169  Central African Republic 1,838
170  Belize 1,699
171  Djibouti 1,589
172  Seychelles 1,511
173  Saint Lucia 1,406
174  Somalia 1,375
9999999  Zanzibar 1,289
175  Antigua and Barbuda 1,248
176  Guinea-Bissau 1,209
177  Solomon Islands 1,103
9999999  Sint Maarten 1,059
9999999  British Virgin Islands 902
178  Grenada 884
179  Saint Kitts and Nevis 852
180  The Gambia 851
181  Samoa 824
182  Vanuatu 812
9999999  Turks and Caicos Islands 797
183  Saint Vincent and the Grenadines 729
184  Comoros 648
185  Dominica 533
186  Tonga 435
187 แม่แบบ:Hs São Tomé and Príncipe 337
188  Federated States of Micronesia 308
9999999  Cook Islands 311
9999999  Anguilla 311
189  Palau 234
190  Marshall Islands 209
191  Nauru 182
192  Kiribati 180
9999999  Montserrat 63
193  Tuvalu 38
Rank Country/region GDP (millions of US$) Year
 World 74,150,000 2015
1  United States 17,970,000 2015
9999999  European Union[n 1] 16,270,000 2015
2  China 11,380,000 2015
3  Japan 4,127,000 2015
4  Germany 3,371,000 2015
5  United Kingdom 2,865,000 2015
6  France 2,423,000 2015
7  India 2,183,000 2015
8  Italy 1,819,000 2015
9  Brazil 1,800,000 2015
10  Canada 1,573,000 2015
11  South Korea 1,393,000 2015
12  Australia 1,241,000 2015
13  Russia 1,236,000 2015
14  Spain 1,221,000 2015
15  Mexico 1,161,000 2015
16  Indonesia 872,600 2015
17  Netherlands 750,800 2015
18  Turkey 722,200 2015
19  Saudi Arabia 681,200 2015
20  Switzerland 677,000 2015
21  Argentina 578,700 2015
22  Taiwan 518,800 2015
23  Nigeria 493,000 2015
24  Sweden 483,700 2015
25  Poland 481,200 2015
26  Belgium 458,700 2015
27  Norway 397,600 2015
28  Iran 396,900 2015
29  Austria 374,100 2015
30  Thailand 373,500 2015
31  United Arab Emirates 339,100 2015
32  South Africa 317,300 2015
33  Malaysia 313,500 2015
9999999  Hong Kong 307,800 2015
34  Israel 298,900 2015
35  Singapore 294,000 2015
36  Philippines 292,000 2015
37  Denmark 291,000 2015
38  Egypt 284,400 2014
39  Colombia 274,200 2015
40  Pakistan 247,800 2015
41  Chile 240,000 2015
42  Finland 230,700 2015
43  Ireland 227,500 2015
44  Bangladesh 202,300 2015
45  Vietnam 198,800 2015
46  Portugal 197,500 2015
47  Kazakhstan 195,000 2015
48  Greece 193,000 2015
49  Qatar 192,100 2015
50  Czech Republic 182,500 2015
51  Peru 179,900 2015
52  Romania 177,600 2015
53  Algeria 175,100 2015
54  New Zealand 170,600 2015
55  Iraq 165,100 2015
56  Ukraine 134,900 2014
57  Venezuela 131,900 2015
58  Kuwait 123,200 2015
59  Hungary 118,500 2015
60  Morocco 103,100 2015
61  Angola 102,000 2015
62  Ecuador 98,930 2015
63  Slovakia 86,200 2015
64  Sudan 84,330 2015
65  Sri Lanka 79,520 2015
66  Cuba 77,150 2013
67  Dominican Republic 66,580 2015
68  Uzbekistan 65,950 2015
69  Myanmar 65,780 2015
70  Syria 64,700 2011
71  Azerbaijan 63,980 2015
72  Guatemala 63,220 2015
73  Kenya 63,120 2015
74  Belarus 62,020 2015
9999999  Puerto Rico 61,460 2013
75  Oman 60,180 2015
76  Luxembourg 57,930 2015
77  Ethiopia 57,560 2015
78  Uruguay 56,800 2015
79  Lebanon 54,400 2015
9999999  Macau 51,680 2013
80  Costa Rica 51,620 2015
81  Croatia 48,930 2015
82  Panama 47,470 2015
83  Bulgaria 47,170 2015
84  Tanzania 46,190 2015
85  Turkmenistan 44,360 2015
86  Tunisia 44,270 2015
87  Slovenia 42,740 2015
88  Lithuania 41,780 2015
89  Democratic Republic of the Congo 39,060 2015
90  Jordan 38,210 2015
91  Ghana 37,680 2015
92  Serbia 36,560 2015
93  Yemen 34,930 2015
94  Bolivia 33,540 2015
95 แม่แบบ:Hs Côte d'Ivoire 31,270 2015
96  Bahrain 30,910 2015
97  Libya 29,720 2015
98  Paraguay 29,070 2015
99  Cameroon 28,520 2015
100  North Korea 28,000 2013
101  Latvia 27,820 2015
102  Trinidad and Tobago 27,670 2015
103  El Salvador 25,650 2015
104  Uganda 24,940 2015
105  Zambia 24,470 2015
106  Estonia 22,930 2015
107  Nepal 21,360 2015
108  Afghanistan 20,840 2014
109  Honduras 19,940 2015
110  Cyprus 19,380 2015
111  Papua New Guinea 18,000 2015
112  Cambodia 17,710 2015
113  Mozambique 16,990 2015
114  Iceland 16,740 2015
115  Bosnia and Herzegovina 15,570 2015
116  Brunei 15,400 2015
117  Senegal 13,990 2015
118  Zimbabwe 13,910 2015
119  Jamaica 13,820 2015
120  Gabon 13,800 2015
121  Georgia 13,750 2015
122  Botswana 13,090 2015
123  South Sudan 12,880 2015
124  Namibia 12,860 2015
125  Laos 12,550 2015
126  Mongolia 12,410 2015
127  Nicaragua 12,320 2015
128  Chad 11,690 2015
129  Albania 11,590 2015
130  Mauritius 11,570 2015
131  Burkina Faso 11,320 2015
9999999  New Caledonia 11,110 2008
132  Mali 10,950 2015
133  Armenia 10,610 2015
134  Macedonia 10,090 2015
135  Equatorial Guinea 10,030 2015
9999999  West Bank 9,828 2014
136  Malta 9,755 2015
137  Madagascar 9,514 2015
138  The Bahamas 8,884 2015
139  Republic of the Congo 8,871 2015
140  Haiti 8,797 2015
141  Rwanda 8,468 2015
142  Tajikistan 8,045 2015
143  Benin 7,701 2015
144  Kyrgyzstan 7,158 2015
9999999  French Polynesia 7,150 2012
145  Niger 7,119 2015
146  Guinea 6,733 2015
147  Malawi 6,388 2015
148  Kosovo 6,309 2015
149  Moldova 6,300 2015
150  Monaco 6,063 2013
151  Somalia 5,800 2014
9999999  Jersey 5,771 2013
9999999  Curaçao 5,600 2012
9999999  Bermuda 5,198 2013
152  Liechtenstein 5,113 2010
153  Suriname 5,050 2015
154  Andorra 4,800 2012
155  Mauritania 4,677 2015
9999999  Guam 4,600 2010
156  Fiji 4,526 2015
157  Barbados 4,451 2015
158  Swaziland 4,305 2015
159  Sierra Leone 4,266 2015
160  Eritrea 4,256 2015
161  Timor-Leste 4,231 2015
162  Togo 4,152 2015
9999999  Isle of Man 4,076 2007
163  Montenegro 3,985 2015
164  Guyana 3,203 2015
165  Maldives 3,031 2015
166  Burundi 2,970 2015
9999999  Gaza Strip 2,938 2015
9999999  Guernsey 2,742 2005
9999999  Aruba 2,516 2009
9999999  Faroe Islands 2,320 2010
9999999  Cayman Islands 2,250 2008
167  Bhutan 2,209 2015
9999999  Greenland 2,160 2011
168  Lesotho 2,035 2015
169  Liberia 2,015 2015
9999999  Gibraltar 1,850 2013
170  Belize 1,763 2015
171  Djibouti 1,743 2015
172  Cape Verde 1,641 2015
173  Central African Republic 1,624 2015
174  San Marino 1,543 2015
175  Saint Lucia 1,438 2015
176  Seychelles 1,375 2015
177  Antigua and Barbuda 1,285 2015
178  Solomon Islands 1,205 2015
9999999  British Virgin Islands 1,095 2008
179  Guinea-Bissau 1,035 2015
180  Grenada 957 2015
181  Saint Kitts and Nevis 889 2015
182  Samoa 867 2015
183  Vanuatu 771 2015
184  Saint Vincent and the Grenadines 765 2015
185  The Gambia 761 2015
9999999  American Samoa 749 2005
9999999  Northern Mariana Islands 733 2010
186  Comoros 589 2015
9999999  Saint Martin 562 2005
187  Dominica 538 2015
188  Tonga 443 2015
189 แม่แบบ:Hs São Tomé and Príncipe 326 2015
190  Federated States of Micronesia 307 2015
9999999  Sint Maarten 304 2014
191  Palau 259 2014
9999999  Cook Islands 244 2010
9999999  Saint Pierre and Miquelon 215 2006
192  Marshall Islands 195 2015
9999999  Anguilla 175 2009
9999999  Falkland Islands 165 2007
193  Kiribati 164 2015
194  Nauru 151 2015
195  Tuvalu 34 2015
9999999  Niue 10 2003

ดูเพิ่ม[แก้]

หมายเหตุ[แก้]

  1. 1.0 1.1 1.2 The European Union (EU) is an economic and political union of แม่แบบ:EUnum member states that are located primarily in Europe.
  2. 2.0 2.1 Excludes data for the Republic of Crimea and Sevastopol.
  3. Data for Egypt's GDP is of 2015, the latest available from the IMF.
  4. Data for Pakistan's GDP is of 2015, the latest available from the IMF.
  5. Data for Syria's 2014 GDP is from the September 2011 WEO Database, the latest available from the IMF.
  6. Figures exclude Taiwan, and special administrative regions of Hong Kong and Macau.
  7. Data include the French overseas departments of French Guiana, Guadeloupe, Martinique, and Réunion.
  8. Includes Former Spanish Sahara.
  9. Covers mainland Tanzania only.
  10. Data are for the area controlled by the Government of the Republic of Cyprus.
  11. Excludes Abkhazia and South Ossetia.
  12. Excludes data for Transnistria.
  13. Calculated as the sum of all countries listed.

อ้างอิง[แก้]