รายชื่อแฟรนไชส์อนิเมะเรียงตามจำนวนตอน

จากวิกิพีเดีย สารานุกรมเสรี

นี่คือรายชื่อแฟรนไชส์อนิเมะเรียงตามจำนวนตอน

แฟรนไชส์อนิเมะชุดสืบเนื่อง[แก้]

No. ชื่อ วันแรก (ในญี่ปุ่น) วันสุดท้าย (ในญี่ปุ่น) เวลา (ทีวี) ตอน (ทีวี)[n 1] อื่น ๆ[n 2] รวมตอนทั้งหมด
1 ซาซาเอะ-ซัง 5 ตุลาคม 1969
ยังไม่จบ
7 นาที 7701+[1][2][3][n 3]
2 โดราเอมอน 1 เมษายน 1973
ยังไม่จบ
11 นาที 2942 67 3009[n 4]
3 นินจารันทาโร่ 10 เมษายน 1993
ยังไม่จบ
10 นาที 2199 3 2202[4][n 5]
4 โอจารุมารุ อภินิหารเจ้าชายน้อย 5 ตุลาคม 1998
ยังไม่จบ
10 นาที 1827 4 1831[n 6]
5 Oyako Club 3 ตุลาคม 1994 30 มีนาคม 2013 5 นาที 1818 1818[5]
6 อันปังแมน 3 ตุลาคม 1988
ยังไม่จบ
24 นาที 1507 113 1620[n 7]
7 Kirin Monoshiri Yakata 1 มกราคม 1975 31 ธันวาคม 1979 5 นาที 1565 1565
8 Kirin Ashita no Calendar 1 มกราคม 1980 30 ธันวาคม 1984 5 นาที 1498 1498
9 Manga Nippon Mukashi Banashi 7 มกราคม 1975 2 มกราคม 1995 24 นาที 1494 1494[n 8]
10 หนูน้อยจอมซ่า มารุโกะจัง 7 มกราคม 1990
ยังไม่จบ
24 นาที 1399 64 1463[6][n 9]
11 Hoka Hoka Kazoku 1 ตุลาคม 1976 31 มีนาคม 1982 5 นาที 1428 1428[7]
12 ไอ้เสือน้อยชิมาจิโร่ 13 ธันวาคม 1993
ยังไม่จบ
24 นาที 1403 8 1411[n 10]
13 โปเกมอน 1 เมษายน 1997
ยังไม่จบ
24 นาที 1169 111 1280
14 Monoshiri Daigaku Ashita no Calendar 1 กรกฎาคม 1966 2 สิงหาคม 1970 5 นาที 1274 1274
15 ทรานส์ฟอร์มเมอร์ส 17 กันยายน 1984
ยังไม่จบ
1179 5 1184[n 11]
16 เครยอนชินจัง 13 เมษายน 1992
ยังไม่จบ
24 นาที 1049 119 1168[6][n 12]
17 ยอดนักสืบจิ๋วโคนัน 8 มกราคม 1996
ยังไม่จบ
24 นาที 1030 60 1076[n 13]
18 กันดั้ม 7 เมษายน 1979
ยังไม่จบ
755 279 1034[8]
19 วันพีซ 20 ตุลาคม 1999
ยังไม่จบ
24 นาที 1003 39 1027[n 14]
20 เกมกลคนอัจฉริยะ 4 เมษายน 1998
ยังไม่จบ
24 นาที 1016 7 1023[n 15]
21 นินจาคาถาโอ้โฮเฮะ 3 ตุลาคม 2002
ยังไม่จบ
24 นาที 720 289 1009[n 16]
22 Sekai Monoshiri Ryoko 1 ตุลาคม 1971 31 ธันวาคม 1974 5 นาที 1006 1006
23 พริตตี้เคียว 1 กุมภาพันธ์ 2004
ยังไม่จบ
24 นาที 859 31 890[n 17]
24 ดราก้อนบอล 26 กุมภาพันธ์ 1986
ยังไม่จบ
24 นาที 639 214 854[n 18]
25 Kotowaza House 4 เมษายน 1987 28 กันยายน 1994 24 นาที 773 773[9]
26 นินจาฮัตโตริ 28 กันยายน 1981 16 กุมภาพันธ์ 2015 10 นาที 746 5 751[n 19]
27 ผีน้อยคิวทาโร่ 29 สิงหาคม 1965 29 มีนาคม 1987 24 นาที 741 3 744[n 20]
28 สงครามเกมไพ่ 22 ตุลาคม 2002 31 มีนาคม 2019 735 4 739[10]
29 Otogi Manga Calendar 1 พฤษภาคม 1961 4 กรกฎาคม 1964 624 624[n 21]
30 ปาร์แมน 12 มีนาคม 1983 6 มีนาคม 2004 12 นาที 591 8 599[n 22]
31 เบย์เบลด 8 มกราคม 2001
ยังไม่จบ[11]
24 นาที 524 56 580
32 GeGeGe no Kitarō 3 มกราคม 1968
ยังไม่จบ
24 นาที 547 515
33 แฮมทาโร่ แก๊งจิ๋วผจญภัย 7 กรกฎาคม 2000 30 มีนาคม 2013 480[n 23]
34 ดิจิมอน 7 มีนาคม 1999
ยังไม่จบ[12]
24 นาที 474[n 24]
36 เจเวลเพ็ต 5 เมษายน 2009
ยังไม่จบ
463 463
37 Brave series 3 กุมภาพันธ์ 1990 27 มิถุนายน 2005 430[n 25]
38 เคโรโระ ขบวนการอ๊บอ๊บป่วนโลก 3 เมษายน 2004 25 กันยายน 2012 24 นาที 413[n 26]
39 แบทเทิลสปิริตส์ 7 กันยายน 2008
ยังไม่จบ
401
40 Kochira Katsushika-ku
Kameari Kōen-mae Hashutsujo
16 มิถุนายน 1996 19 ธันวาคม 2004 384[n 27]
41 B-Daman 7 กุมภาพันธ์ 1998 29 กันยายน 2013 375
42 Gin Tama 8 ธันวาคม 2003 7 ตุลาคม 2018 24 นาที 375[n 28]
43 Bleach 5 ตุลาคม 2004 27 มีนาคม 2012 24 นาที 366 6 372[1][n 29]
44 Manga Jinbutsushi 3 สิงหาคม 1970 30 กันยายน 1971 366
45 Charady no Joke na Mainichi 1 เมษายน 2009 30 มีนาคม 2010 365
46 Lupin III 24 ตุลาคม 1971
ยังไม่จบ
24 นาที 316 47 363[n 30]
47 Inazuma Eleven 5 ตุลาคม 2008 27 กันยายน 2019 343[n 31]
48 Dr. Slump 8 เมษายน 1981 3 มีนาคม 2007 24 นาที 341[n 32]
49 Fairy Tail 12 ตุลาคม 2009 29 กันยายน 2019 24 นาที 328 11 339[n 33]
50 Yo-kai Watch 8 มกราคม 2014
ยังไม่จบ
332[n 34]
51 Atashin'chi 19 เมษายน 2002 19 กันยายน 2009 331[n 35]
52 Kiteretsu Daihyakka 27 มีนาคม 1988 9 มิถุนายน 1996 331
53 Saint Seiya 11 ตุลาคม 1986
ยังไม่จบ
24 นาที 318 318
54 Cardfight!! Vanguard 8 มกราคม 2011
ยังไม่จบ
314
56 Rockman 11 กันยายน 1994 29 มีนาคม 2008 312
57 Kinnikuman 3 เมษายน 1983 29 มีนาคม 2006 305
58 Manga Hajimete Monogatari 6 พฤษภาคม 1978 31 พฤษภาคม 1984 305
59 Ikkyū-san 15 ตุลาคม 1975 28 มิถุนายน 1982 302[n 36]
60 Hyppo and Thomas 1 มกราคม 1971 30 กันยายน 1972 300
61 Miracle! Mimika 3 เมษายน 2006 27 มีนาคม 2009 300
62 Tamagotchi! 12 ตุลาคม 2009
ยังไม่จบ
297[n 37]
63 Astro Boy 1 มกราคม 1963 28 มีนาคม 2004 295
64 Chi's Sweet Home 31 มีนาคม 2008 30 กันยายน 2018 284 1 285[n 38]
65 Dotanba no Manners 3 ตุลาคม 1984 9 เมษายน 1987 283
66 Bakugan Battle Brawlers 5 เมษายน 2007 28 ธันวาคม 2013 279
67 Star of the Giants 30 มีนาคม 1968 29 กันยายน 1979 263[n 39]
68 Gan to Gon 5 เมษายน 1974 13 สิงหาคม 1975 260
69 Hoshi no Ko Poron 1 เมษายน 1974 21 มีนาคม 1975 260
70 A Penguin's Troubles 5 เมษายน 2008 30 มีนาคม 2013 254
71 Captain Harlock 14 มีนาคม 1978 30 ธันวาคม 2003 248[n 40]
72 Ojamajo Doremi 7 กุมภาพันธ์ 1999 15 พฤศจิกายน 2020 24 นาที 214 39 253[n 41]
73 Sailor Moon 7 มีนาคม 1992
ยังไม่จบ
24 นาที 239 8 247[n 42]
74 Captain Tsubasa 10 ตุลาคม 1983 6 ตุลาคม 2002 244
75 Hunter × Hunter 16 ตุลาคม 1999 24 กันยายน 2014 24 นาที 62+148 33 243[n 43]
76 The Prince of Tennis 10 ตุลาคม 2001 26 มิถุนายน 2015 242[n 44]
77 Itazura Tenshi Chippo-chan 30 มีนาคม 1970 31 ธันวาคม 1970 240
78 Macross 3 ตุลาคม 1982 25 กันยายน 2016 237[n 45]
79 Science Ninja Team Gatchaman 1 ตุลาคม 1972 27 กันยายน 2015 236
80 Urusei Yatsura 14 ตุลาคม 1981 23 ธันวาคม 2008 226[n 46]
81 Tensai Bakabon 25 กันยายน 1971 25 กันยายน 2018 225 225[n 47]
82 Moomin 5 ตุลาคม 1969 26 มีนาคม 1992 221[n 48]
83 Mazinger 2 ตุลาคม 1972 28 ตุลาคม 2017 197 21 218[n 49]
84 Future Card Buddyfight 4 มกราคม 2014
ยังไม่จบ
212
85 Hikarian 2 เมษายน 1997 31 มีนาคม 2002 211[n 50]
86 MegaMan NT Warrior 4 มีนาคม 2002 30 กันยายน 2006 209
87 Katekyō Hitman Reborn! 7 ตุลาคม 2006 25 กันยายน 2010 204[n 51]
88 The Kindaichi Case Files 7 เมษายน 1997 26 มีนาคม 2016 200
89 Holly the Ghost 28 มกราคม 1991 12 เมษายน 1993 200
90 Parasol Henbee 2 ตุลาคม 1989 12 มกราคม 1991 200

ดูเพิ่ม[แก้]

อ้างอิง[แก้]

การอ้างอิง[แก้]

  1. 1.0 1.1 "Animation World 8月11日〜9月10日". Animage (ภาษาญี่ปุ่น). Tokyo, Japan: Tokuma Shoten. 375: 157–164. 10 September 2009.
  2. "Archived copy". เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 22 September 2017. สืบค้นเมื่อ 31 March 2016.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (ลิงก์)
  3. 『サザエさん』原作からアニメへの歴史 (ภาษาญี่ปุ่น). Fuji TV. เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 12 กรกฎาคม 2014. สืบค้นเมื่อ 2008-08-04.
  4. 忍たま乱太郎 これまでのおはなし (ภาษาญี่ปุ่น). NHK. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 10 พฤษภาคม 2015. สืบค้นเมื่อ 28 เมษายน 2013.
  5. 親子クラブ (ภาษาญี่ปุ่น). Eiken. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 14 มกราคม 2015. สืบค้นเมื่อ 20 พฤศจิกายน 2014.
  6. 6.0 6.1 "Animation World 4月11日〜5月10日". Animage (ภาษาญี่ปุ่น). Tokyo, Japan: Tokuma Shoten. 419: 120–127. 10 พฤษภาคม 2013.
  7. ほかほか家族 (ภาษาญี่ปุ่น). Eiken. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 26 ธันวาคม 2010. สืบค้นเมื่อ 20 ตุลาคม 2010.
  8. There are 755 episodes from the TV series, 141 from the SD series, 77 from the OVA series, 28 compilation films, 27 shorts, 6 original movies
  9. ことわざハウス (ภาษาญี่ปุ่น). Eiken. คลังข้อมูลเก่าเก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 20 พฤษภาคม 2013. สืบค้นเมื่อ 20 กรกฎาคม 2014.
  10. There are 735 TV episodes, 4 films (as of 13 พฤษภาคม 2018).
  11. ""Beyblade Burst" Bigins Spring 2016". เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 14 September 2015. สืบค้นเมื่อ 18 October 2015.
  12. "Digimon Adventure Tri Special News". เก็บจากแหล่งเดิมเมื่อ 1 กรกฎาคม 2014. สืบค้นเมื่อ 1 กุมภาพันธ์ 2015.

เชิงอรรถ[แก้]

  1. Main anime series
  2. OVAs, television specials, films, recap re-releases, shorts and related spin-offs
  3. Includes 7181 TV episodes and 11 specials (as of 2013).
  4. Includes 26 TV episodes from the 1973 series, 1787 from the 1979 series, and 1086 from the 2005 series, as well as 13 specials, 33 feature films, 10 short films, 4 Dorami-chan films, 2 Dorami-chan and Doraemons films, and 5 The Doraemons films (as of 20 September 2020).
  5. There are 22 "series" which are part of the overall Nintama Rantarō series, 2 specials and 1 film (as of 20 September 2020). This page lists all the episode titles.
  6. There are 1827 TV episodes and 4 films (as of 20 September 2020).
  7. There are 1507 TV episodes, 18 TV specials, 30 films in the main series, 25 additional related films, 29 Christmas Specials and 11 OVAs (as of 20 September 2020).
  8. 24 TV episodes from the 1975 series, 1470 TV episodes from the 1976 series
  9. There are 142 TV episodes from the 1990 series with 3 specials, 1257 from the 1995 series with 24 specials, 33 episodes of television drama and 4 films. (as of 20 September 2020).
  10. There are 726 TV episodes in the 1993 series, 629 episodes in the 2008 series (which includes Explore!, Hesoka, and Wow), and 3 films (as of 20 September 2020).
  11. See Transformers Overview (as of 13 November 2021).
  12. There are 1049 TV episodes, 25 films, 88 TV specials and 6 SP (as of 20 September 2020).
  13. There are 1030 episodes, 24 films, 27 OVAs, 1 crossover film with Lupin III, 5 TV specials and 4 live action (as of 20 September 2020).
  14. There are 1003 TV Episodes, 14 Films, and 4 OVAs + 1 OVA 3D + 13 TV Specials + 1 Recap + 4 Featurette ( 3 Commercials & 1 Amusement Park Exclusive) + 2 Smartphone Episodes (as of 3 พฤษภาคม 2020).
  15. There are 27 TV episodes from the original series, 224 in the 2000 series, 12 in the Capsule Monsters series, 180 in the GX series, 154 in the 5D's series, 73 in the Zexal series, 73 in the Zexal II series, 148 in the ARC-V series, 120 in the VRAINS series, 5 in the Sevens series, 3 specials, and 4 films (as of 3 พฤษภาคม 2020).
  16. There are 220 episodes from the original series, 500 Shippuden, 227 Boruto episodes, 51 Rock Lee & His Ninja Pals episodes, 11 films and 11 OVAs (as of 3 พฤษภาคม 2020).
  17. There are 859 TV episodes, 31 films (18 regular films, 13 Pretty Cure All Stars films) as of 11 October 2021.
  18. There are (639 Original TV episodes) 153 TV episodes in the original series, 291 in Z Series, 64 in GT Series, 131 in Super Series, 159 in Z Kai Series (recap re-release), 22 in Super Dragon Ball Heroes, 20 films, 2 OVAs, 6 specials, 2 short films, 1 live action film and 2 educational programs (as of 3 พฤษภาคม 2020).
  19. There are 694 TV episodes in the 1981 series, 52 in the 2012 series, and 5 films (as of 28 กรกฎาคม 2013).
  20. There are 96 TV episodes in the 1965 series, 135 in the 1971 series, 510 in the 1985 series, and 3 films.
  21. There are 312 TV episodes in the 1961 series and 312 in the 1962 series.
  22. There are 65 TV episodes in the 1967 series, 526 in the 1983 series, 3 specials, and 5 films.
  23. There are 296 TV episodes in the 2000 series, 77 in the 2006 series, 52 in the 2011 series, 51 in the 2012 series, and 4 films.
  24. There are 456 Digimon Episodes, 16 movies, and 2 Special.
  25. See Brave series overview
  26. There are 357 episodes in the 2004 series, 51 in the 2010 series, and 5 films.
  27. There are 373 TV episodes, 9 specials, and 2 films.
  28. There are 367 TV episodes, 4 specials, 2 OVAs, and 2 films.
  29. There are 366 TV episodes, 2 specials, and 4 films.
  30. There are 23 episodes in Part I, 155 in Part II, 50 in Part 3, 13 in The Woman Called Fujiko Mine, 26 in Part 4, 24 in Part 5 and 25 in Part 6, 28 specials, 11 films, 2 live-action films, 3 OVAs and 3 shorts
  31. There are 127 episodes in original series, 47 in Go saga, 51 in Go Chrono Stone saga, 43 in Go Galaxy saga, 26 in Ares no Tenbin saga and 49 in Orion no Kokuin saga
  32. There are 243 TV episodes in the 1981 series, 74 in the 1997 series, 10 films, 13 specials, and 1 OVA.
  33. There are 328 TV episodes, 9 OVAs, and 2 films.
  34. There are 3 total TV series from the original 2014 series, 49 episodes in the 2018 (Shadowside) series, 36 episodes in the 2019 (Yo-Kai Watch!) series, 33 episodes so far in the 2020 (Academy Y) series, and 6 films.
  35. There are 330 TV episodes and 1 film.
  36. There are 296 TV episodes and 6 films.
  37. There are 143 TV episodes in first series, and 49 in second series, 29 in third series, and 26 in current series.
  38. There are 104 in Chi's Sweet Home, 104 in Chi's Sweet Home: Chi's New Address, 76 in Chi's Sweet Adventure, and 1 episode of Chi Meets Cocchi Archived 4 พฤศจิกายน 2020 ที่ เวย์แบ็กแมชชีน.
  39. There are 182 TV episodes in the original 1968 series, 52 in the 1977 series, 23 in the 1979 series, 5 films, and 1 special.
  40. Cosmo Warrior Zero 13 epsisodes, Endless Orbit SSX 22 epsisodes, Galaxy Express 999 113 epsisodes, Gun Frontier 13 epsisodes, Space Pirate Captain Harlock 42 epsisodes, Space Pirate Captain Herlock: Outside Legend – The Endless Odyssey 13 epsisodes, 5 OVA series 19 episodes, and 13 movies and specials.
  41. There are 51 total TV episodes from the original 1999 series, 49 episodes in the 2000 (Sharp) series, 50 episodes in the 2001 (Motto!) series, 51 episodes in the 2002 (Dokkaan!) series, 13 total OVA (Naisho) episodes, 3 films, 5 OVA specials ((Sharp) Hana-chan, (Motto) Momo-chan Snack Cooking, Traffic Safety and Bicycle Safety, (Dokkaan!) Hana-chan), 26 Ojamajo Doremi: Owarai Gekijō ONA specials and 5 Ojamajo Doremi: Honobono Gekijō OVA specials.
  42. There are 239 total TV episodes (from the original series, R, S, SuperS, Stars, and Crystal), 3 films, and 5 specials.
  43. Hunter x Hunter 62, Hunter x Hunter (2011) 148, Hunter x Hunter OVA 8, Hunter x Hunter: Greed Island 8, Hunter x Hunter: Greed Island Final 14, Hunter x Hunter Pilot 1, Hunter x Hunter: Phantom Rouge – Movie 1, Hunter x Hunter: The Last Mission – Movie 1.
  44. There are 191 total TV episodes, 51 total OVA episodes and 3 films.
  45. There are 237 episodes total in various series.
  46. There are 195 episodes in Urusei Yatsura, and 25 in ovas, 6 in films
  47. Tensai Bakabon (40), Ganso Tensai Bakabon (103), Heisei Tensai Bakabon (46), Rerere no Tensai Bakabon (24), Shinya! Tensai Bakabon (12).
  48. There are 104 in Moomin, 52 in New Moomin, and 65 in Moomin.
  49. There are 197 episodes, 10 OVAs, and 11 films
  50. There are 211 episodes total in various series.
  51. There are 203 total TV episodes and 1 OVA.