รายชื่อแชมเปียนทั้งหมดของดับเบิลยูดับเบิลยูอี

จากวิกิพีเดีย สารานุกรมเสรี
สำหรับภาพรวม ดูที่ ดับเบิลยูดับเบิลยูอี

[1]

แชมป์คนปัจจุบัน[แก้]

รอว์[แก้]

Championship Current champion(s) Reign Date won Days
held
Location Notes
WWE Championship Roman Reigns WWE Champion 2016.jpg โรแมน เรนส์ 4 3 เมษายน 2022 130 อาร์ลิงตัน เท็กซัส เอาชนะ บร็อก เลสเนอร์ ในศึก เรสเซิลเมเนีย ครั้งที่ 38 คืน 2 ในแมตช์ Winner Takes All ซึ่ง เรนส์ ป้องกันตำแหน่ง Universal Championship ด้วยตำแหน่งแชมป์ทั้งสองเส้น เรนส์ ได้รับการยอมรับว่าเป็น the Undisputed WWE Universal Championship.
WWE Raw Women's Championship Bianca Belair (cropped).jpg บิแอนกา บีแลร์ 1 2 เมษายน 2022 131 อาร์ลิงตัน เท็กซัส เอาชนะ เบกกี ลินช์ ในศึก เรสเซิลเมเนีย ครั้งที่ 38 คืน 1.
WWE United States Championship Austin Theory at Alpha 1.jpg เธียรี 1 18 เมษายน 2022 115 บัฟฟาโล นิวยอร์ก เอาชนะ ฟิน บาเลอร์ ในศึก รอว์.
WWE Raw Tag Team Championship The Usos 2014.jpg ดิอูโซส์
(เจย์ อูโซ และ จิมมี อูโซ)
3 20 พฤษภาคม 2022 83 แกรนด์ราปิดส์ มิชิแกน เอาชนะแชมป์ก่อนหน้าอย่าง อาร์เค-โบร (แรนดี ออร์ตัน และ ริดเดิล) ในแมตช์ Winner Takes All เพื่อรวมแชมป์ Raw Tag Team Championship และ SmackDown Tag Team Championship ในศึก สแมคดาวน์.

สแมคดาวน์[แก้]

Championship Current champion(s) Reign Date won Days
held
Location Notes
WWE Universal Championship Roman Reigns Universal Champion.jpg Roman Reigns 2 August 30, 2020 711 Orlando, Florida Defeated previous champion "The Fiend" Bray Wyatt and Braun Strowman, who Reigns pinned, in a No Holds Barred Triple Threat match at Payback. หลังจากชนะและคว้าแชมป์ WWE Championship ในศึก เรสเซิลเมเนีย ครั้งที่ 38 คืนที่ 2 เมื่อวันที่ 3 เมษายน 2022 เรนส์ ก็ได้รับการยอมรับว่าเป็น Undisputed WWE Universal Championship
WWE SmackDown Women's Championship Ronda Rousey at WM34 (cropped).jpg รอนดา ราวซีย์ 1 8 พฤษภาคม 2022 95 พรอวิเดนซ์ โรดไอแลนด์ เอาชนะ ชาร์ลอตต์ แฟลร์ ในแมตช์ "I Quit" ในศึก เรสเซิลเมเนียแบคแลช
WWE Intercontinental Championship Ricochet April 2019.jpg ริโคเชต์ 1 4 มีนาคม 2022 160 ไมแอมี, ฟลอริดา เอาชนะ แซมี เซย์น ในศึก สแมคดาวน์.
SmackDown Tag Team Championship The Usos as SD Tag Team Champions (cropped).jpg ดิอูโซส์ (เจย์ และ จิมมี อูโซ) 5 18 กรกฎาคม 2021 389 ฟอร์ทเวิร์ธ เท็กซัส เอาชนะ เดอะ มิสเตริโอส (เรย์ มิสเตริโอ และ โดมินิก มิสเตริโอ) ในศึก มันนีอินเดอะแบงก์ Kickoff pre-show.

เอ็นเอ๊กซ์ที[แก้]

Championship Current champion(s) Reign Date won Days
held
Location Notes
NXT Championship NXT Champion Finn Balor 2016.jpg Finn Bálor 2 September 8, 2020 702 Winter Park, Florida Defeated Adam Cole at NXT Super Tuesday II to win the vacant championship; previous champion Karrion Kross relinquished the title due to injury.
NXT North American Championship Johnny Gargano June 2018.jpg Johnny Gargano 3 December 6, 2020 613 Orlando, Florida Defeated previous champion Leon Ruff and Damian Priest in a Triple Threat match at TakeOver WarGames.
NXT Women's Championship Io 2017 Shirai.jpg Io Shirai 1 June 7, 2020 795 Orlando, Florida Defeated defending champion Charlotte Flair and Rhea Ripley, who Shirai pinned, in a triple threat match at TakeOver: In Your House
NXT Tag Team Championship Danny Burch Oney Lorcan Wolrd TagTeam Festival 2019 - Night 1.jpg Oney Lorcan and Danny Burch 1 October 21, 2020 659 Orlando, Florida Defeated Breezango (Fandango and Tyler Breeze) on NXT.
NXT Women's Tag Team Championship Ember Moon NXT Women's Champion.jpg
Shotzi Blackheart at the Summit 2019.jpg
Ember Moon and Shotzi Blackheart 1 March 10, 2021 519 Orlando, Florida Defeated Dakota Kai and Raquel González on NXT.

เอ็นเอ๊กซ์ที ยูเค[แก้]

Championship Current champion(s) Reign Date won Days
held
Location Notes
WWE United Kingdom Championship WALTER-PWG.jpg Walter 1 April 5, 2019 1224 Brooklyn, New York Defeated Pete Dunne at NXT TakeOver: New York.
NXT UK Women's Championship Kay Lee Ray 1 August 31, 2019 1076 Cardiff, Wales Defeated Toni Storm at NXT UK TakeOver: Cardiff.
NXT UK Tag Team Championship Pretty Deadly
(Sam Stoker and Lewis Howley)
1 N/A N/A ข้อผิดพลาดนิพจน์: มีตัวดำเนินการ < ซึ่งไม่ควรมี+ London, England Defeated Gallus (Mark Coffey and Wolfgang) on NXT UK.
Aired on tape delay on February 25, 2021.
Actual date the match took place is unknown, as NXT UK has held empty arena tapings since resuming operations in late 2020 following a hiatus due to the COVID-19 pandemic.

ไม่กำหนดแบรนด์[แก้]

The 24/7 Championship is shared between all five brands, while the Women's Tag Team Championship is only shared between Raw, SmackDown, and NXT. The colors indicate the home brand of the champions.

Raw SmackDown 205 Live NXT NXT UK
Championship Current champion(s) Reign Date won Days
held
Location Notes
NXT Cruiserweight Championship 2018-01-20 21-11-56 ILCE-6500 DSC04423 (24958700327).jpg Jordan Devlin 1 January 25, 2020 929 Houston, Texas Defeated former champion Angel Garza, Travis Banks, and Isaiah "Swerve" Scott, who Devlin pinned, in a fatal four-way match at Worlds Collide.
El Hijo de Fantasma BFG 17 crop.jpg Santos Escobar 1 May 27, 2020 806 Winter Park, Florida Due to a travel ban as a result of the COVID-19 pandemic, current champion Jordan Devlin is unable to defend the title. An interim champion is serving as titleholder in the United States until Devlin can return.

Escobar, who was competing under his previous persona El Hijo del Fantasma, defeated Drake Maverick in the interim championship tournament final on NXT to determine the interim champion.
Aired on tape delay on June 3, 2020.
WWE 24/7 Championship Bad Bunny 2019 by Glenn Francis.jpg Bad Bunny 1 February 15, 2021 ข้อผิดพลาดนิพจน์: มีตัวดำเนินการ < ซึ่งไม่ควรมี ข้อผิดพลาดนิพจน์: มีตัวดำเนินการ < ซึ่งไม่ควรมี St. Petersburg, Florida Pinned Akira Tozawa backstage on Raw after Tozawa was attacked by Damian Priest, who allowed Bunny to pin Tozawa.
WWE Women's Tag Team Championship ว่าง - - - - - Defeated Asuka and Charlotte Flair during the Royal Rumble Kickoff pre-show. -

อ้างอิง[แก้]