ดิอะเมซิ่งเรซ 7

จากวิกิพีเดีย สารานุกรมเสรี
ไปยังการนำทาง ไปยังการค้นหา
ดิอะเมซิ่งเรซ 7
โลโก้รายการ
ออกอากาศ 1 มีนาคม พ.ศ. 2548
10 พฤษภาคม พ.ศ. 2548
ระยะเวลาการถ่ายทำ 20 พฤศจิกายน พ.ศ. 2547
19 ธันวาคม พ.ศ. 2547
จำนวนตอน 12 (13 เมื่อรวม Recap)
ผู้ชนะ ยูเชนน่ากับจอยซ์
ทวีปที่ผ่าน 5
ประเทศที่ผ่าน 10
เมืองที่ผ่าน 25
ระยะทางการแข่งขัน 40,000 ไมล์
(64,372 กิโลเมตร)
จำนวนเลก 12
ซีซั่นก่อนหน้าและถัดไป
ก่อนหน้า ดิ อะเมซิ่ง เรซ 6
ถัดไป ดิ อะเมซิ่ง เรซ 8ดิ อะเมซิ่ง เรซ 7 (อังกฤษ: The Amazing Race 7) เป็นฤดูกาลที่ 7 ของรายการ ดิ อะเมซิ่ง เรซ ซึ่งเป็นเกมโชว์ประเภทเรียลลิตี้โชว์ระดับรางวัลเอ็มมี 8 สมัยซ้อนทางโทรทัศน์ รายการนี้จะมีผู้เข้าแข่งขันเป็นทีมๆ ละ 2 คนซึ่งรู้จักกันมาก่อนแล้ว ทำการแข่งขันโดยเดินทางรอบโลก โดยทีมที่ชนะจะได้รับเงินรางวัล 1 ล้านดอลลาร์สหรัฐ โดยเกมส์โชว์ดังกล่าวเริ่มออกอากาศในสหรัฐอเมริกาทางสถานีโทรทัศน์ซีบีเอส

ผลการแข่งขัน[แก้]

ตารางแสดงชื่อ ความสัมพันธ์ของผู้แข่งขันในขณะถ่ายทำของแต่ละทีมพร้อมทั้งแสดงสถานะในการแข่งขัน ดังนี้ เรียงตามลำดับผู้เข้าเส้นชัยก่อน (ตารางนี้อาจไม่ได้แสดงข้อมูลที่ตรงกับข้อมูลที่ออกอากาศในโทรทัศน์เนื่องจากข้อมูลที่เพิ่มเข้ามาบางส่วน หรือข้อมูลที่ถูกนำออกไปบางส่วน)

ทีม ความสัมพันธ์ ลำดับที่ (ในแต่ละเลก) ผู้แก้อุปสรรค
1 2 <3> 4 5 6 7 <8>3 9 10 114 124
ยูเชน่ากับจอยซ์ คู่แต่งงาน 8 4 2 3 6 3 31 3 1 3 3 1 ยูเชน่า 6, จอยซ์ 5
ร็อบกับแอมเบอร์ คู่หมั้น 3 1 5 1 5 2 1 1 3 3 1> 2 2 ร๊อบ 6, แอมเบอร์ 6
รอนกับเคลลี้ ทหารผ่านศึก / ราชินีการประกวด 10 2 4 4 2 1 2 2 2 4 2< 1 3 รอน 6, เคลลี้ 6
แมดริดกับเกรซเชอร์ คู่แต่งงาน / หย่า 6 7 7 7 7 5 52 5 4 2 4 แมดริด 6, เกรซเชอร์ 4
ลินกับอาเล็กซ์ แฟนกัน 5 5 1 5 4 4 4 4 5 ลิน 4, อาเล็กซ์ 4
ไบรอันกับเกรช พี่น้อง 4 9 3 2 3 6 6 ไบรอัน 3, เกรช 3
เรย์กับดีน่า คู่เดท 7 3 6 6 7 เรย์ 2, ดีน่า 2
ซูซานกับแพร็คทริก แม่ / ลูกชาย 2 8 8 8 ซูซาน 1, แพร็คทริก 2
เด็บบี้กับเบียอาก้า เพื่อนกันมานาน 1 6 9 เด็บบี้ 2, เบียอาก้า 0
เมแกนกับไฮดี้ เพื่อนร่วมห้อง 9 10 เมแกน 1, ไฮดี้ 0
ไรอันกับชัค เพื่อนสนิท 11 ไรอัน 0, ชัค 0


หมายเหตุ 1: ยูเชนน่ากับจอยซ์มาถึงเป็นลำดับที่ 3 แต่ทำอุปสรรคไม่เสร็จโดยสมบูรณ์ จึงต้องกลับไปทำให้เสร็จ แต่เหตุการณ์นี้ไม่ส่งผลต่อลำดับของพวกเขาแต่อย่างใด
หมายเหตุ 2: แมดริดกับเกรซเชอร์ เดิมมาถึงเป็นที่ 4 แต่ข้ามคำใบสุดท้ายไปจึงต้องกลับไปหยิบให้ครบทำให้อันดับลงมาอยู่ที่ 5
หมายเหตุ 3: ในเลกที่ 8 เป็นเลกแบบ Double Length (มีอุปสรรค 2 งานและทางแยก 2 งาน) ซึ่งการใช้ทางด่วนได้ใช้แค่การข้ามครึ่งหลังของเลกเท่านั้นและแบ่งการออกอากาศออกเป็น 2 ตอน
หมายเหตุ 4: เลก 11 และ 12 ออกอากาศติดกันเป็น 2 ชั่วโมงสุดท้าย

 • สีแดง หมายถึง ทีมนั้นๆ ถูกคัดออก
 • สีเขียว ƒ หมายถึง ทีมนั้นๆ ทำ Fast Forward สำเร็จ ; เลขของเลกที่มีสีเขียวและ ƒ เป็นเลกที่มี Fast Forward แต่ไม่มีทีมไหนใช้
 • สีน้ำเงินตัวเอน หมายถึง ทีมนั้นๆ มาถึงจุดพักเป็นทีมสุดท้ายในเลกที่ไม่มีการคัดออก แต่จะถูกยึดเงินทั้งหมดที่มีและไม่ได้เงินใช้ในด่านถัดไป และจะไม่ได้รับอนุญาตให้หาเงินใช้จนกว่าการแข่งขันในเลกต่อไปจะเริ่มขึ้น
 • เครื่องหมาย > สีเหลือง หมายถึง ทีมนั้นๆ ใช้คำสั่งพักทีมอื่นแข่งขันชั่วคราว (Yield) ; < หมายถึง ทีมนั้นๆ ถูกพักการแข่งขันชั่วคราว ;<> หมายถึง เลกที่มีกฎการสั่งพักแต่ไม่มีทีมไหนใช้

เครื่องหมายต่างๆในการแข่งขัน[แก้]

เครื่องหมาย คำอธิบาย
สัญลักษณ์ธงที่ใช้ในรายการ
Route Marker เป็นสัญลักษณ์ธงสีแดงและสีเหลือง เป็นเครื่องหมายประจำสถานที่ที่ผู้เข้าแข่งขันสามารถค้นหาคำสั่งต่อๆ ไป
บัตรคำสั่ง Route Infomation
Route Infomation (ข้อมูลเส้นทาง) เป็นสัญลักษณ์ตัวบอกเส้นทางที่ไปยังจุดหมายถัดไป ทีมจะต้องปฏิบัติตามคำสั่งที่ให้ไว้อย่างเคร่งครัด มิฉะนั้นจะถูกทำโทษปรับเวลาขั้นต่ำในการลงโทษ 30 นาทีบวกกับเวลาที่ได้เปรียบจากการเดินทางที่ผิดไปจากคำสั่ง
บัตรคำสั่ง Detour
Detour (ทางแยก) เป็นสัญลักษณ์ตัวเลือกระหว่างภารกิจที่แตกต่างกันสองประการที่ผู้เข้าแข่งขันต้องเลือกทำให้สำเร็จ ภารกิจทั้ง 2 อย่างนั้นมีข้อดีและข้อเสียในตัวมันเองฉะนั้นควรเลือกที่คิดว่าทั้งทีมถนัดเพื่อทำงานให้เสร็จโดยเร็ว จึงจะได้รับคำสั่งต่อๆ ไป ถ้าหากโดนคำสั่งย้อนกลับ ทีมจะต้องกลับมาทำ Detour อีกอันที่ไม่ได้เลือกทำแต่แรก และกลายเป็นว่าจะต้องทำทั้งสองอันนั่นเอง (ถ้าทำไม่สำเร็จจะถูกปรับ 24 ชั่วโมงแต่ในฤดูกาลที่ 17 เป็นต้นมาจะถูกปรับแค่ 6 ชั่วโมงเท่านั้น)
บัตรคำสั่ง Road Block
Roadblock (อุปสรรค) เป็นสัญลักษณ์ภารกิจที่อนุญาตให้สมาชิกเพียงคนเดียวในทีมสามารถทำได้เท่านั้นและเมื่อเลือกแล้วจะไม่สามารถเปลี่ยนคนทำได้ ผู้เข้าแข่งขันที่เลือกทำนั้นต้องทำงานอุปสรรคนั้นให้สำเร็จก่อน จึงจะได้รับคำสั่งต่อๆ ไป (หลังจากฤดูกาลที่ 5 ได้กำหนดตลอดระยะเวลาการแข่งขันให้ทำได้ไม่เกินคนละ 6-7 ครั้ง โดยมากแล้วจะแบ่งในสัดส่วนพอๆ กันและถ้าทำไม่สำเร็จจะถูกปรับ 4 ชั่วโมง)
บัตรคำสั่ง Fast Forward
Fast Forward (ทางด่วน) เป็นสัญลักษณ์ที่อนุญาตให้ทีมใดก็ตามที่เสร็จสิ้นภารกิจ 1 อย่างเป็นพิเศษ ตามคำสั่งของ Fast Forward เรียบร้อยแล้ว จะสามารถเดินทางต่อไปยัง Pit Stop หรือจุดหมายปลายทางสุดท้ายของด่านนั้นๆ ได้ทันที โดยไม่ต้องผ่านด่านใดๆ อีกในระหว่างทาง สิทธิ์ในการใช้สัญลักษณ์นี้ จะให้เฉพาะกับทีมแรกที่สามารถหาและเสร็จสิ้นภารกิจ Fast Forward เท่านั้นและตลอดการแข่งขันทีมๆ นั้นจะใช้สิทธิ์นี้ได้เพียงครั้งเดียวเท่านั้น ยกเว้นในกฏ Intersection จะสามารถทำ Fast Forward ร่วมกันกับอีกทีมที่จับคู่ได้ถึงแม้ว่าจะเป็น Fast Forward ครั้งที่ 2 ก็ตาม (การใช้ Fast Forward ครั้งที่ 2 เกิดขึ้นได้น้อยมาก) อย่างไรก็ตาม การได้บัตรทางด่วนนี้ ยังคงไม่รับประกันว่าจะไม่ตกรอบ ถ้ายังคงมาถึงเป็นทีมสุดท้าย (มีโอกาสเกิดขึ้นได้น้อยมากๆ)
บัตรผ่านเร่งด่วน
Express Pass (บัตรผ่านเร่งด่วน) เป็นสัญลักษณ์ให้กับทีมที่มีบัตรผ่านนี้สามารถข้ามงานใดๆ ก็ได้ที่ไม่ต้องการทำ 1 งาน ไม่ว่าจะเป็นงานรูปแบบใดก็ตามและผ่านไปเลยโดยไม่ต้องมีอะไรเป็นการแลกเปลี่ยน ต่างจาก Fast Forward ที่ข้ามทั้งเลกและต้องทำภารกิจตามที่กำหนด 1 อย่างก่อน (บัตรนี้จะถูกให้กับทีมที่เข้ามาเป็นที่ 1 ในเลกแรกของการแข่งขันซึ่งใช้ได้ถึงเลก 8 จาก 12)
บัตรกอบกู้
Salvage Pass (บัตรกอบกู้) เป็นสัญลักษณ์ให้กับทีมที่มีบัตรผ่านนี้สามารถช่วยทีมที่มาถึงเป็นลำดับสุดท้ายไม่ให้ถูกคัดออกได้ หรือจะใช้เพื่อเป็นการช่วยตัวเองไม่ให้ถูกคัดออกด้วยก็ได้ ในกรณีที่ต้องเผชิญหน้ากับการถูกคัดออก (ในเวอร์ชั่นอเมริการจะใช้คำว่า The Save)
ป้ายสั่ง Yield
Yield (ถ่วงเวลา) เป็นสัญลักษณ์ที่อนุญาตให้ทีมที่เลือกใช้สัญลักษณ์นี้มีโอกาสสั่งอีกทีมหนึ่งที่มาที่หลังพวกเขาให้หยุดแข่งได้ช่วงระยะเวลาหนึ่ง ทีมที่เลือกใช้สัญลักษณ์นี้ สามารถใช้ในการออกคำสั่งกับอีกทีมหนึ่งได้เพียงครั้งเดียวเท่านั้นตลอดการแข่งขัน (ไม่นับรวมกับคำสั่ง ย้อนกลับ)
ป้ายสั่ง U-Turn
U-Turn (ย้อนกลัับ) เป็นสัญลักษณ์ที่อนุญาตให้ทีมที่เลือกใช้สัญลักษณ์นี้มีโอกาสสั่งอีกทีมหนึ่งที่มาที่หลังพวกเขาให้กลับไปทำงาน Detour อีกงานที่ไม่ได้เลือกทำ ทีมที่เลือกใช้สัญลักษณ์นี้ สามารถใช้ในการออกคำสั่งกับอีกทีมหนึ่งได้เพียงครั้งเดียวเท่านั้นตลอดการแข่งขัน (ไม่นับรวมกับคำสั่ง ถ่วงเวลา)
ป้ายสั่ง Intersection
Intersection (จุดร่วมมือ) เป็นสัญลักษณ์ที่สั่งให้ทีมต้องจับคู่กับอีกทีมทำภารกิจทุกๆ อย่างร่วมกัน ถ้ามาถึงจุดที่มีคำสั่งแต่ยังไม่มีทีมร่วมงานก็จำเป็นต้องรอและเมื่อมีคำสั่งยกเลิก Intersection จึงจะทำการแข่งขันแบบปกติได้
ป้ายสั่ง Speed Bump
Speed Bump (งานเพิ่มเติม) เป็นสัญลักษณ์ที่สั่งให้ทีมที่ได้สัญลักษณ์นี้ต้องทำงานเพิ่มอีก 1 งานในเลกถัดไป เนื่องจากเป็นการลงโทษที่มาถึงเป็นทีมสุดท้ายแต่ไม่ถูกคัดออกในเลกที่แล้ว โดยจะเป็นงานพิเศษ ที่ไม่เหมื่อนกับงานทั่วไปที่แข่งในเลกนั้นๆ ทำให้ทีมที่ได้บทลงโทษนี้ ทำงานเพิ่มมากกว่าปกติอีก 1 งานในเลกนั้น คล้ายกับ Handicap ต่างกันตรงที่เป็นงานใหม่เพิ่มขึ้นมาต่างหาก
ป้ายสั่ง Handicap
Handicap (เพิ่มจำนวนชิ้นงาน) เป็นสัญลักษณ์ที่สั่งให้ทีมที่ได้สัญลักษณ์นี้ต้องเพิ่มจำนวนชิ้นงานมากกว่าปกติ เนื่องจากเป็นการลงโทษที่มาถึงเป็นทีมสุดท้ายแต่ไม่ถูกคัดออกในเลกที่แล้ว เช่น ในงานธรรมดาทั่วไปปกติให้ทำ 50 ชิ้นแต่ทีมที่ได้สัญลักษณ์นี้ต้องทำ 75 ชิ้น เป็นต้น คล้ายกับ Speed Bump ต่างกันตรงที่เป็นงานปกติทั่วไปในเลกนั้นๆ เพียงแต่เพิ่มจำนวน
สัญลักษณ์ปลายทางในแต่ละด่าน
Pit Stop (จุดหยุดพัก) เป็นสัญลักษณ์จุดหมายปลายทางสุดท้ายของการแข่งขันในแต่ละด่านโดยทีมที่มาถึงเป็นทีมสุดท้าย อาจจะถูกคัดออก หรือบางครั้งจะมีการเตือนในคำใบ้สุดท้ายก่อนถึงจุดพักเลยว่า ทีมที่มาถึงเป็นทีมสุดท้าย จะถูกคัดออก


ชื่อตอนในการแข่งขัน[แก้]

ชื่อตอนในการแข่งขันมักมาจากคำพูดสำคัญ ๆ ของผู้เข้าแข่งขันในเลกนั้น ๆ

 1. "Courteous? This is a Race!" - Megan
 2. "The Whole Country Hates Me" - Lynn
 3. "Do You Need Some Mouth-to-Mouth Resuscitation?" - Gretchen
 4. "What A Gaucho You Are!" - Gretchen
 5. "I've Been Wanting A Face-Lift for A Long Time" - Gretchen
 6. "Houston, We Have An Elephant" - Uchenna
 7. "They Saved The Eyeball" (recap) - Gretchen
 8. "Mow 'Em Down, Like Grass "- Ron
 9. "We Have A Bad Elephant - Gretchen
 10. "We Got a Gnome! We Got a Gnome!" - Joyce
 11. "The Devil Made Me Do It" - Kelly
 12. "Five Continents, 25 Cities, And More Than 40,000 Miles" - Phil Keoghan

รางวัล[แก้]

ในบางเลก ทางรายการจะมีรางวัลพิเศษให้กับทีมที่มาถึงจุดพักเป็นทีมแรก สำหรับรางวัลที่เป็นแพ็กเกจทัวร์ทั้งหมดสนับสนุนโดยแทรเวลโลซิตี้

 • Leg 1 - $10,000 cash for each racer.
 • Leg 2 - A trip to Atlantis Paradise Island, Bahamas courtesy of Travelocity.
 • Leg 4 - A trip to London courtesy of Travelocity.
 • Leg 5 - Two Toyota RAV4 vehicles.
 • Leg 7 - A trip to Monaco courtesy of Travelocity.
 • Leg 9 - $20,000 shopping spree on Travelocity.com and a four-star hotel room stay for the Pit Stop. Awarded to Ron & Kelly, who won a special gnome searching challenge. The prize was awarded to the team that had an airplane on the bottom of their gnome, regardless of them placing first or not. Ironically, Ron & Kelly who received the prize, came last and were stripped of all their cash and their belongings.
 • Leg 10 - A JVC home entertainment system for each racer.
 • Leg 12 - $1,000,000

สถานที่ในการแข่งขัน[แก้]

Gfi-set01-airport.png เดินทางโดยเครื่องบิน; Gfi-set01-railway.png เดินทางโดยรถไฟ; Ferry icon.png เดินทางโดยเรือ; Bus-logo.svg เดินทางโดยรถประจำทาง; ไม่มี = เดินทางโดยรถยนต์หรือเดิน
Detour.png ทางแยก RBlock.png อุปสรรค F-Forward.png ทางด่วน Yield.png ถ่วงเวลา TAR-pitstop-icon.png จุดหยุดพัก
แผนที่แสดงเส้นทาง

เลก 1 (สหรัฐอเมริกา → เปรู)[แก้]

In the detour choice Rope a Llama teams had to transfer llamas into their nearby pens

For the first Detour of the race, teams choose between Rope a Llama or Rope a Basket. In Rope a Llama, teams had to lead llamas to a pen not far off, once they had two llamas in their pen, the herder would give them their next clue. In Rope a Basket, teams had to put on hats and capes, tie and carry a basket of alfalfa weighing 35 ปอนด์ (16 กก.) two-thirds of a mile to the store called Tienda Victoria Valdivia, once there teams would receive their next clue.

Additional tasks
 • At the Playa Hermosa in Ancon, Teams must search sand piles for one of three different times for flight tickets to their next destination.
 • At the Gorge in Huambutio, Teams had to take a zip line across the gorge, then take another zip line to the bottom.

เลก 2 (เปรู → ชิลี)[แก้]

 • Bus: Cuzco (Terminal Terrestre Cusco) to Arequipa (Terminal Terrestre Arequipa)
Cerro Santa Lucía was the second pit stop of The Amazing Race 7

In this Roadblock, that team member had to shine five pairs of shoes on the street for a payment of one PEN per pair, when five were collected, they would return back to the Shop to receive their next clue in exchange for the five sol's. In this Detour, teams choose between Shop or Schlep. In Shop, teams went to Mercado Central (and nearby Mercado Vega Chica) and find the Donde Augusto restaurant where the chef gave them a shopping list. Teams had to buy the five ingredients on the shopping list for the chef. When they have gotten the proper amount of each item for the chef, the chef would hand them their next clue. In Schlep, teams went to Libreria Chilena, received a cart and had to deliver 180 books to Biblioteca del Congreso Nacional from a bookstore. When all 180 books have been delivered and placed on a shelf, teams would be handed their next clue.

เลก 3 (ชิลี → อาร์เจนตินา)[แก้]

In this Detour, teams choose between Pedal or Paddle. In Paddle, teams had to white water raft 7 ไมล์ (11 กิโลเมตร) down the river. When completed, teams would find their next clue. In Pedal, teams had to pedal a bike 7 ไมล์ (11 กิโลเมตร) down a railroad track, once they reached the end, teams would find their next clue. In this Roadblock, one team member had to eat four pounds of a traditional Argentinian feast containing cow rib, pork sausage, blood sausage, cow intestine, cow udder, cow kidney and part of a cow's saliva gland. When they finished eating, teams would receive their next clue.

เลก 4 (อาร์เจนตินา)[แก้]

English Clock Tower in Buenos Aires

In this Roadblock, that team member had to go through a traditional gaucho challenge. The team member must ride a horse consisting of barrel racing and then using a stick, spearing a ring at the end of the course in less than 40 seconds. Once successful, teams would receive their next clue. In this Detour, teams choose between Shipwreck or Island. In Shipwreck, teams had to find within a seven square mile area an abandoned ship with only a 30 year old picture as a reference to receive their next clue. In Island, teams had to use a map to travel 4 ไมล์ (6.4 กิโลเมตร) to San Antonio River and find an island to find their next clue.

เลก 5 (อาร์เจตินา → แอฟริกาใต้)[แก้]

In this Fast Forward, teams went to the Orlando Cooling Station and then walked across a suspension bridge 30 ฟุต (9.1 เมตร) above the ground, once crossed, that team would win the Fast Forward. In this Detour, teams choose between Tunnels or Tribes. In Tribes, teams went to Lesedi Cultural Village where the tribes (Basotho, Ndebele, Pedi, Xhosa and Zulu) were represented. Once there, teams had to deliver five items to their respective tribes. Only five of which was the correct item to the corresponding tribe, it was exchanged for a necklace. When they got all five necklaces, they exchanged them for their next clue. In Tunnels, teams went to Wild Caves where teams took to the underground, rappeling down into a cave 45 ฟุต (14 เมตร) below and traveled through the dark cave where they had to search for their next clue. In this Roadblock, one team member had to search a marketplace and find the vendors for five items that were later to be delivered to a local children's orphanage to earn their next clue.

เลก 6 (แอฟริกาใต้ → บอตสวานา)[แก้]

Teams had to feed a lion at the Rhino & Lion Game Reserve

In this Roadblock, that team member had to do a traditional bushmen hunting activity (throwing a spear into a swinging bag) 20 ft. to hit a moving target, once the target has been hit, teams would receive their next clue. In this Detour, teams choose between Food or Water. In Food, teams used a device called Kika to pound corn until it was mashed, then transferred to a basket, once it reached the specified line, the woman supervising them would hand them their next clue. In Water, teams had to fill 12 ostrich eggs with water from an underground spring using a reed straw, once completed, they had to bury them to the ground before receiving their next clue.

Additional task
 • At the Rhino and Lion Game Reserve, teams must signed one of two departure times for the opening of Game Reserve. Then, teams must feed their lions with their meaty breakfast. When completed teams would receive their next clue.

เลก 7 (บอตสวานา)[แก้]

Teams encountered many African animals, such as elephants during their drive through Botswana

In this Detour, teams choose between Carry It or Milk It. In Carry It, teams had to transport 3 items 75 หลา away on their heads, when teams finished, they would be handed their next clue. In Milk It, teams had to milk goats, enough to fill a 10 ounce cup to a marked line. In this Roadblock, the team member must drive across a crocodile infested river to marked paths, then they must remove the post and remove two logs in their path that has been knocked down by elephants, at the end of their path, teams would find their next clue.

เลก 8 (บอตสวานา → อินเดีย)[แก้]

Teams found their clues at Bara Imambara
Jaswant Thada was the eighth pit stop of Amazing Race 7

In the first Roadblock, that team member had to search among 600 metal boxes in order to find their next clue. In the first Detour, teams choose between Solid or Liquid. In Solid, teams traveled to a coal depot and had to chop up to 175 ปอนด์ (79 กก.) of coal, load it into the flatbed tricycles and then delivering it to K.K. Jaiswal Charcoal Merchants, once delivered, teams would receive their next clue. In Liquid, teams traveled to the Sharma Tea Corner, got a tea cart and searched a 3-story office building for five pre-designated people which were on a list the teams had and had to give them a cup of tea and got a business card in exchange. When they received all five, teams returned the carts to the tea shop, delivered the cards to the owner who would give them their next clue.

In the second part of the leg, there was a Fast Forward. For this Fast Forward, teams did a traditional Hindu ritual: To shave their heads bald, once all hair on that team's heads have been removed, they would win the Fast Forward. It was a repeating of the Fast Forward from the India leg of Season 5.

In the second Detour, teams choose between Trunk or Dunk. In Trunk, teams had to travel to Jodhpur's old city and cart a 600 ปอนด์ elephant (in Khanna Niwas) through the streets of Jodhpur, when they reached the Shri Kunj Bihari Temple, the temple priest will hand them their next clue. In Dunk, teams made their way to a dying house (in Panna Niwas) and had to dye 25 sheets of fabric in a basket until they found the one with their next clue on it. In the second Roadblock, that team member had to complete two laps in a cart driven by a camel, once completed, teams would receive their next clue.

เลก 9 (อินเดีย → ตรูกี)[แก้]

In this Detour, teams choose between Columns or Kilos. In Columns, teams traveled to Birbindirek Cistern, once there, they must enter to find four columns on a grid and then using a map with coordinates, they received numbers found on the columns. Once they find all four, teams used the numbers to unlock a padlocked box which contained their next clue. In Kilos, teams traveled to the Yeni Cami, a square at the Yeni Mosque, located at the old Jewish quarter of Eminönü. Teams must find a man with a box of scales then had to select one. Teams then had to weigh enough people on the street until they reached a total of 2,500 kilos, once reached, teams must return their scale and show their weights to the man who would give them their next clue. In this Roadblock, that team member had to climb a 25 ฟุต (7.6 เมตร) ladder up the side of Halil Pasa Kulesi. Once at the top, team members then climbed to the top of a tower, retrieve a key then rappelled down the side of Sarlica Pasa Kulesi. Once at the bottom, that team member then used the key to open the book which contained their next clue to the Pit Stop. Once read, the guard opened the gate to allow the other team member to enter the castle.

Additional task
 • At the Kız Kulesi, Teams must find one of four Travelocity Roaming Gnomes at the tower, each one has a marking on the bottom of gnome. They must keep the Gnome until they reached the Pit Stop. Teams do not know that the team carrying the Gnome with a plane marking on the bottom would receive a prize.

เลก 10 (ตรูกี → สหราชอาณาจักร)[แก้]

London Eye where teams found a race marker on a hotel where the next clue is located on a ground.

In this Detour, teams choose between Brains or Brawn. In Brains, teams made their way to the London Underground and solved a series of three riddles. First, teams had to find the left luggage in Waterloo station for their first item. Second, they had to find the three naked men statue in Hammersmith tube station and find the second item. Third, they had to find and make their way to the Baker Street tube station named for London's most famous detective, Sherlock Holmes and find the statue outside to receive the third item. Once finished, teams took the mystery items that would eventually lead the teams to 221B Baker Street, the home of Sherlock Holmes Museum and to find the detective nearby, who would hand them their next clue in exchange for the items. In Brawn, teams had to make their way to Battersea Park where teams had to transport five 160 ปอนด์ (73 กก.) boats from a lake to the storage area 500 หลา away, when completed, teams would be handed their next clue. In this Roadblock, that team member had to drive a Double Decker bus through a marked course without hitting any cones. If they hit a cone, the bus driver would reset the bus back to the beginning of the course and had to start again. At the end of the course, the team member had to park the bus in the designated parking area to receive their next clue.

Additional tasks
 • At Sirkeci Train Station, teams had to walk through a group of whirling dervishes to find their next clue.
 • At the London Eye, teams must scan the city to try to find a Race flag attached to the London Marriott Hotel County Hall where their next clue is located.

เลก 11 (สหราชอาณาจักร → จาไมก้า)[แก้]

Teams spent the night at Frenchman's Cove

In this Roadblock, that team member did the limbo to earn their departure time from Frenchman's Cove; the lower they could do it, the earlier teams would depart the next morning, after eight attempts at the limbo, teams would receive their next clue instructing them to spend the night and then depart at the time they earned doing the limbo. In this Detour, teams choose between Raft It or Build It. In Raft It teams traveled 8 ไมล์ (13 กิโลเมตร) up the Rio Grande on Bamboo rafts with only a pole to steer, once at the end, teams would find their next clue. In Build It, teams had to build bamboo rafts using the tools provided. When the raft was deemed completed by their supervisor, teams then sailed across the river to find their next clue on top of a hill, then had to sail them back across the river.

เลก 12 (จาไมก้า → เปอร์โตริโก → สหรัฐอเมริกา)[แก้]

Through the gates of the Bonnet House was the finish line for the Amazing Race 7

In this Detour, teams choose between Pony Up or Tee It Up. In Pony Up, teams had to ride a horse into the ocean then hang onto its tail as it goes around buoys, when the horse has finished its course, teams would receive their next clue. In Tee It Up, teams had to dress in proper golfing attire, then went out to the driving range and had to hit a golfball into a 16-ฟุต (4.9 เมตร) area แม่แบบ:Convert/yd away. When one of the team members' puts a ball on the green, teams would receive their next clue. In the final Roadblock of the race, that team member had to dive off a 30 ฟุต (9.1 เมตร) bridge then swim 90 หลา to a buoy, where they would find their next clue. After obtaining the clue, they went to the waiting boats that returned them to shore.

Additional task
 • At the Onion Shack, teams picked up a sack of fifty onions, then traveled to Three Dives Jerk Shack to chop the 50 onions, when it was to the satisfaction of the owner, the owner would hand them their next clue.
 • At Little Havana, teams had to find "The King of the Havanas." They had to figure out their destination by its Spanish name: "El Rey de los Habanos", a cigar shop, to find their final clue.

ดูเพิ่ม[แก้]